середа, 27 березня 2013 р.

Міжнародний день театру

27 березня - міжнародний день театру.

Любі "Капітошки!"

Чи знаєте ви, коли виник театр?

     Дві тисячі років тому греки побачили перші вистави. Їх ставили люди, щоб прославити богів, у яких вони вірили. Давні театри були дуже великими. В них розміщувалися тисячі людей. Місця в театрі не були пронумеровані, і тому їх нерідко займали ще вночі. Квитки були круглими, з глини. Актори виступали в масках, і їх було на сцені тільки троє. Жінкам грати не дозволялося. Вистава починалася зранку і закінчувалася ввечері. Глядачам показували кілька п`єс, тому люди брали із собою вузлики з їжею. Над головами глядачів не було даху. У театрі не було мікрофонів. Вистава супроводжувалася співом хору. 

     Нині у театр ходять святково одягнені люди. Біля дверей глядацького залу їх зустрічають капельдинери з програмами в руках. 
     Програма - лист, на якому надруковано, що цікавого можна дізнатися про виставу до її початку: назву п`єси, її автора, прізвища акторів, режисера, короткий зміст. 

     Потім глядачі входять у зал і займають свої місця. Гасне світло ... Піднімається завіса, запалюються вогні, і починається спектакль. 

Любі діти! 
Щоб ви не нудьгували на весняних канікулах пропоную вам вікторину.

* Як називається театр, в якому актори - ляльки? 
* Що потрібно, щоб вистава відбулася? 
* Хто готує костюми? 
* Хто підбирає музику? 
* Хто відповідає за готовність декорацій? 
* Театр, у якому актори співають? 
* Театр, в якому показують кіно, називається ... 

Чи знаєте ви ... 
Існує незвичайний театр - театр міміки і жестів (пантоміми). В ньому актори не розмовляють, а показують виставу за допомогою жестів і міміки. 

Якщо на якісь запитання не знаєте відповіді, запитайте у батьків, загляньте у довідкову літературу. 

Приємного відпочинку!

Немає коментарів:

Дописати коментар